Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto's - Airco service

Airco service

Met de airco service van Auto Louwes heeft u het beste onderhoud van het aircosysteem in uw auto. Aircosystemen zijn al aardig ingeburgerd in auto’s, bij vrijwel elk nieuw model is een airco standaard ingebouwd. In de zomer zorgt het aircosysteem voor een prettig klimaat, zodat u fris achter het stuur zit. En in de koude en vochtige seizoenen worden beslagen ruiten snel ontwasemt, zodat u veilig op weg kan. De binnenkomende lucht wordt niet alleen gekoeld door uw aircosysteem maar ook gereinigd. Een stof- en pollenfilter filtert stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen uit de lucht. Bij een hoge concentratie schadelijke stoffen in de lucht, zoals in de Randstad, of bij gevoeligheid voor stof of pollen, is het aan te raden het filter, buiten de onderhoudsbeurten, wat vaker te vangen. Hiermee houdt u de luchtkwaliteit hoog en voorkomt u vette ruiten.

 

Alhoewel het koelende deel van het aircosysteem onderhoudsvrij is, verdampt jaarlijks een klein deel van het koudemiddel uit de airco. Dit verlies dient wel aangevuld te worden om de koelcapaciteit en smering van essentiële delen optimaal te houden. Met regelmatig onderhoud kunt u dit verlies tot een minimum reduceren.

1. Waarom moet ik mijn airco laten onderhouden?

Het airco-systeem is een complex systeem waarin gebruik wordt gemaakt van zowel elektrische als mechanische (= bewegende) onderdelen. Voor een lange levensduur is het van belang dat uw airco systeem regelmatig en volgens de voorschriften wordt onderhouden.

2. Mijn airco geeft een nare geur af, wat moet ik doen?

Als de airco een duidelijk geur afgeeft wil dit geenzins zeggen dat er sprake is van lekkage. Dit betekent mogelijk dat er algen en bacterieen op de verdamper groeien. Het geurprobleem kan op relatief simpele wijze worden verholpen door de verdamper uitwendig te laten reinigen.

3. Kun je ziek worden van de airco?

In principe niet! Maar als de airco “verkeerd” wordt gebruikt kunnen er algen en/of bacterien groeien op de verdamper wat een lichamelijke reactie teweeg kan brengen als u daar gevoelig voor bent. Dit wordt over het algemeen ervaren als een kleine verkoudheid of een wat ´grieperig´ gevoel. Het probleem is simpel op te lossen door de verdamper uitwendig door ons te laten reinigen.

4. Wat doet de airco nog meer behalve koelen?

Naast de primaire functie, het koelen van de binnenstromende lucht, zorgt het airco-systeem tevens voor ontvochtiging én reiniging van de interieurlucht in uw auto. Op deze manier ontstaat er een perfect klimaat in uw auto wat de veiligheid en de gezondheid ten goede komt.

5. Moet ik wachten tot het zomer is om de airco te laten controleren/reparen?

Neen, juist niet. Juist in de zomer moet het airco systeem perfect functioneren, juist dan heeft u behoefte aan koeling van het auto interieur. Laat uw airco systeem daarom ruim op tijd onderhouden en controleren.

6. Wat zijn de risico´s van achterstallig onderhoud aan het auto airco systeem?

Als de airco leeg is (geen koudemiddel meer aanwezig) of anderzins defect is geraakt, zal deze uiteraard niet meer aanslaan. Er wordt dan geen koudemiddel en geen olie meer rondgepompt in het systeem. Een mogelijk gevolg is dat dat de keerringen uitdrogen. Daarnaast kan er vocht in het systeem komen wat tot ernstige schade kan leiden aan de componenten.Als u, om wat voor reden dan ook, het idee heeft dat uw auto airco systeem niet meer goed functioneert ga dan direct naar de airco specialist voor een nadere analyse. Hoe eerder het probleem verholpen wordt, hoe minder kans u heeft op kostbare vervolgschade!

7. Waarom zit er olie in de airco?

Het koudemiddel word rondgepompt door de compressor, dit is een mechanische pomp van het verdringer-type. Dat betekent dat er metalen delen langs elkaar schuren, om slijtage hier tussen te verminderen word er olie toegepast. Dit heeft nog een gunstig effect namelijk dat de warmte van de pomp wordt afgevoerd en dat hij niet zoveel lawaai maakt.

8. Wat is 'fluor-dye'?

Fluor-dye is en middel wat sterk oplicht als het beschenen wordt met een UV-lamp. Het wordt gebruikt als markeervloeistof om kleine lekkage's van het auto airco-systeem snel en effcicient te kunnen localiseren.

9. Waarom werkt de airco niet bij een lage buitentemperatuur?

Als het vriest en de airco zou aanslaan, bestaat de kans dat condenswater op de verdamper bevriest. De verdamper zou hierdoor ernstig beschadigd kunnen raken. Om te voorkomen dat dit problem zich voordoet is bij veel auto airco systemen een beveiliging ingebouwd die voorkomt dat het systeem aanslaat bij een te lage buitentemperatuur.

 

Maak een afspraak

 

Auto Louwes onderhoud

ABC onderhoud BandenOnderdelenUitlaten
Airco ServiceDiagnose specialistRemmenUitlijnen
APK keuringOlie verversenSchadeherstel

In de auto van nu worden nieuwe technologieën gebruikt en veel elektronica toegepast. Dit stelt dus hoge eisen aan Auto Louwes. Auto Louwes moet namelijk over specifieke kennis en ervaring beschikken, in het bezit zijn van speciale diagnoseapparatuur en gereedschap, deel uitmaken van een organisatie voor optimale serviceverlening en continu worden voorzien van de meest up-to-date informatie. Auto Louwes voldoet aan al deze eisen, werkt volgens strenge normen en kan dus kostenbesparend voor u werken.

U bent bij Auto Louwes aan het juiste adres voor alle voorkomende reparaties en onderhoud aan uw auto, levering van de juiste onderdelen en specifieke accessoires. Bij uitvoering door Auto Louwes van een onderhoudsbeurt heeft u, indien nodig, de APK keuring gratis. U betaalt alleen de afmeldkosten en de viergastest (benzinemotoren) of roetmeting (dieselmotoren).

Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto - Occasions

Occasions

Auto Louwes verkoopt zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Personenauto’s in alle prijsklassen, bedrijfswagens van klein tot 3500 kg. laadvermogen.

Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto - Private lease

Private lease

Auto Louwes kan u een passend voorstel maken op basis van een nieuwe of jong gebruikte auto naar keuze. Het maandbedrag wordt berekend aan de hand van de aanschafwaarde van de auto, het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden en de totale looptijd van de leaseperiode.

Auto Louwes - nieuwe en gebruikte auto's - Onderhoud

Diensten

Met een regelmatige onderhoudsbeurt voorkomt u onaangename en dure verrassingen. Auto Louwes biedt professionele en vakkundige service voor onderhoud en reparaties. Wij gaan snel en efficiënt te werk en houden de kosten daardoor minimaal.