Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto's - Diensten

Diensten

Goed onderhoud aan uw auto is van groot belang

Met een regelmatige onderhoudsbeurt voorkomt u onaangename en dure verrassingen. Auto Louwes biedt professionele en vakkundige service voor onderhoud en reparaties in de regio Leek, Groningen en Roden. Wij gaan snel en efficiënt te werk en houden de kosten daardoor minimaal.

Maak een afspraak

 

Hieronder staat een kort overzicht van de service die Auto Louwes u biedt:

ABC onderhoud BandenOnderdelenUitlaten
Airco ServiceDiagnose specialistRemmenUitlijnen
APK keuringOlie verversenSchadeherstel

 

 

Uitlijnen

Voor het uitlijnen van uw auto bent u bij Auto Louwes aan het juiste adres. Trekt uw auto naar links of naar rechts? Om problemen als scheeftrekken, onstabiel weggedrag en scheve bandenslijtage te verhelpen, heeft Auto Louwes geavanceerde, speciale uitlijnapparatuur om u weer goed op weg te brengen.

Lees meer over uitlijnen

Olie verversen

Olie verversen is een belangrijk aspect van het onderhoud aan uw auto. Alleen wanneer uw auto regelmatig goed wordt onderhouden, blijft uw auto in staat om de prestaties te leveren waarvoor hij is ontworpen. Daarom is er een onderhoudsschema voor uw auto opgesteld waarin het verversen van de olie, de juiste oliesoorten en het vervangen van het oliefilter verreweg de belangrijkste plaats innemen.

Lees meer over olie verversen

ABC onderhoud

Met het ABC onderhoud worden op het juiste moment de door de fabriek voorgeschreven onderhoudsbeurten uitgevoerd; niets meer en niets minder. Elke onderhoudsbeurt heeft zijn eigen tarief, inclusief olie verversen, een oliefilter, milieutoeslag, ‘klein materiaal’ en BTW.

Lees meer over ABC onderhoud

Banden

De banden onder uw auto zijn in belangrijke mate bepalend voor uw veiligheid. De fabrikant onderwerpt daarom autobanden aan een zeer grondig onderzoek en zeer zware praktijkbeproevingen alvorens ze voor het betreffende type worden goedgekeurd. Voor uw veiligheid is het noodzakelijk deze banden goed te laten onderhouden en bij vervanging uitsluitend de door de fabrikant goedgekeurde merken en typen te laten monteren. In uw instructie- en onderhoudsboekje staat precies aangegeven welke banden voor uw auto geschikt zijn.

Lees meer over banden

Remmen

In noodsituaties moet u volledig kunnen vertrouwen op uw remmen. Om uw auto tijdig tot stilstand te brengen zijn zeer grote krachten noodzakelijk; om bijvoorbeeld een auto van 1.000 kg bij 130 km per uur te stoppen is een remvermogen van wel 200 pk (1 50 kW) nodig, vergelijk dit maar eens met uw motorvermogen! De temperatuur van de remmen kan hierbij oplopen tot wel 800°C.

Lees meer over remmen

Onderdelen

Uiteraard leveren wij nieuwe (originele) onderdelen, zoals bijvoorbeeld zomer- en winterbanden. Daarnaast stelt ons uitgebreide netwerk van toeleveranciers ons in staat om voor een zeer betaalbare prijs goede gebruikte onderdelen te leveren.

Lees meer over onderdelen

APK keuring

De APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als het voertuig drie jaar of ouder is. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Lees meer over APK keuring

Airco service

Met de airco service van Auto Louwes heeft u het beste onderhoud van het aircosysteem in uw auto. Aircosystemen zijn al aardig ingeburgerd in auto’s, bij vrijwel elk nieuw model is een airco standaard ingebouwd. In de zomer zorgt het aircosysteem voor een prettig klimaat, zodat u fris achter het stuur zit. En in de koude en vochtige seizoenen worden beslagen ruiten snel ontwasemt, zodat u veilig op weg kan. De binnenkomende lucht wordt niet alleen gekoeld door uw aircosysteem maar ook gereinigd. Een stof- en pollenfilter filtert stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen uit de lucht. Bij een hoge concentratie schadelijke stoffen in de lucht, zoals in de Randstad, of bij gevoeligheid voor stof of pollen, is het aan te raden het filter, buiten de onderhoudsbeurten, wat vaker te vangen. Hiermee houdt u de luchtkwaliteit hoog en voorkomt u vette ruiten.

Lees meer over Airco Service

Schade herstel

Schade aan uw auto is een uiterst vervelende zaak en wij wensen u het ook niet toe. Toch kunt ú ook met schade geconfronteerd worden. Mocht u in een dergelijke situatie verzeild raken, dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij kunnen het gehele traject van expertise, herstel tot en met de financiële afwikkeling voor u verzorgen. Wij hebben met alle belangrijke schadeverzekeraars bindende afspraken gemaakt. U hoeft ons alleen de sleutel van uw auto te overhandigen en wij doen de rest. Tevens krijgt u uiteraard op het uitgevoerde herstelwerk garantie.

Lees meer over schadeherstel

Uitlaten

Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten. Om deze taken, naar behoren te kunnen vervullen is het belangrijk dat het uitlaatsysteem nauwkeurig volgens fabrieksspecificaties is samengesteld. Alleen als u een originele uitlaat laat monteren weet u voor 100% zeker dat deze aan alle voorwaarden voldoet om optimaal te functioneren. Vooral op het gebied van uitlaten worden nogal eens goedkope imitatieproducten aangeboden.

Lees meer over uitlaten

Auto Louwes - nieuwe en gebruikte auto's - ANWB widget

Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto - Occasions

Occasions

Auto Louwes verkoopt zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Personenauto’s in alle prijsklassen, bedrijfswagens van klein tot 3500 kg. laadvermogen.

Auto Louwes nieuwe en gebruikte auto - Private lease

Private lease

Auto Louwes kan u een passend voorstel maken op basis van een nieuwe of jong gebruikte auto naar keuze. Het maandbedrag wordt berekend aan de hand van de aanschafwaarde van de auto, het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden en de totale looptijd van de leaseperiode.

Auto Louwes - nieuwe en gebruikte auto's - Onderhoud

Diensten

Met een regelmatige onderhoudsbeurt voorkomt u onaangename en dure verrassingen. Auto Louwes biedt professionele en vakkundige service voor onderhoud en reparaties. Wij gaan snel en efficiënt te werk en houden de kosten daardoor minimaal.